utorok, 17. júla 2012

ČERTOVSKÁ POMAZÁNKA


Pomazánku používam aj na varenie  , hlavne na mäso ako dochucovadlo . Je výborná aj na hrianky aj na maslový chleba . Robievam na dva spôsoby s feferónkami a bez , kvôli deťom .

SUROVINY :
3 kg červenej papriky
2 kg paradajok
2 - 4 feferónky
1 šálka 3 dl cukru
1 nakladač
10 polievkových lyžíc octu
1 dl oleja

POSTUP :
Všetko pomlieť a variť za stáleho miešania 3/4 hodinu . Dať do pohárov a sterilizovať 10 min od bodu varenia .

7 komentárov:

  1. môžem poprosiť dve hrianky s touto pomazánkou? :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj ja by som si dala na hrianky ,že aká fajnota :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jarka to je Vám dobrotka, robila som pikantnú variantu, jeden pohár sa na druhý deň otvoril a rodina jednohlasne skonštatovala, že je to vynikajúca nátierka takže budú sa robiť ďalšie dve dávky. Ďakujeme.
    Marcela

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj u nás je prím ,,,,,ja mám rada na sladko najradšej na maslový chleba a manžel pikant .Dobrá je aj do mäsa alebo keď robím kurací paprikáš . Som rada že si našla miesto aj vo vašej kuchyni a dôležité že chutí :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Milá Akeber, ďakujem za výborný recept, potešila som sa keď som ho našla na Vašom blogu, už som stihla urobiť dve dávky, obidve varianty. Ste poklad. Lýdia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi rada Lydka že chutí pomazánka :-) aj keď je tu len jediná :-))

      Odstrániť