piatok 23. augusta 2013

ZAPEKANÉ ROŽKY



Chrumkavá dobrota.

Suroviny : 10 rohlíkov, 400 g tvrdého nastrúhaného syra, 300 g salámy mäkkej, 200g masla, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 3 vajcia čerstvé, paprika kápia 2 ks, soľ, čierne korenie mleté 0,5 kl, paprika sladká 1 KL. 

Postup: Rožky prekrojíme na polovicu. Stred nožíkom vyrežeme. 



Salámu, papriku, vajíčka uvarené na tvrdo, nastrúhaný syr  ( tretinu syra necháme na namáčanie a na posypanie ) zmiešame so stredom s rožkov ( ten sme nakrájali na drobnejšie). Pridáme 2 surové vajíčka, zmäknuté maslo, posolíme, okoreníme , popaprikujeme a dobre premiešame.





Rožky plníme plnkou. Namočíme do rozšľahaného vajíčka potom do nastrúhaného syra.  Položíme na plech  potrieme vajíčkom posypeme syrom a dáme piecť na 180 C.





Rožky konzumujeme s tatarskou omáčkou, kečupom alebo ľubovoľným dresingom, každému podľa chuti ......Dobrú chuť !


14 komentárov:

  1. Ahoj Akeber, to je úžasný nápad!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Asi bude moc dobrééé, diky za inspiraci určitě příležitostně vyzkouším :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jej, toto sa mi páči :-) Taká chatárska papena, alebo na grilovačku... no to nemá chybu :-D
    Ďakujem ti za receptík, Rebeka (voláš sa tak, však? :-)
    nigi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nigi, vďaka :-) ale nevolám sa Rebeka :-D ale Jarka....moja dcérka sa volá Rebeka.

      Odstrániť
  4. Jéj, Jarka, výborný nápad na rýchlu večeru na chalupe. Vďaka za inšpiráciu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarmilka niet za čo :-) verím že bude chutiť ♥

      Odstrániť
  5. En la primera fotografía creía que eran canutillos, es decir, un plato dulce , pero luego al ir viendo los ingredientes ya veo los que es, una idea genial, un plato sabroso y una manera de presentación muy buena. Feliz verano

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jarka, rožky sú utešené a určite stoja za vyskúšanie, už mám recept napísaný.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. WOW!Belli! Ho fatto un giro nel tuo blog e ho trovato tante ricette interessanti.
    Complimenti :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Grazie, credo che non solo prendere, ma anche cercare di assaggerà :-)

      Odstrániť