nedeľa, 1. septembra 2013

ČERNICOVÁ ROLÁDA




Černicová roláda s tvarohovou plnkou.

Ingrediencie:
500 g černíc, 100 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 4 vajcia, 1 čajová lyžička prášku do pečiva, 3 polievkové lyžice vody, 3 polievkové lyžice oleja, kryštálový cukor na obalenie černíc.

Plnka:
2 tégliky mäkkého tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, šťava z pol citróna, černicový lekvár na potretie (môže byť aj ríbezľový) 0,5 balenia želatíny.

Postup:

Bielka vyšľaháme do tuha.




Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou. Postupne pridáme olej a múku v ktorej je zamiešaný prášok do pečiva.

Nakoniec vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech (na ktorom je papier na pečenie). Dáme piecť do predhriatej rúry na 170 C asi tak 15 min. Po upečení dáme papier dole a cesto dáme na vlhkú utierku. Zrolujeme, až keď cesto vychladne natrieme černicový džem a plnku, poukladáme černice a zas cesto zvinieme do rolády.




Plnka, tvaroh zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, šťavou s citróna. Pridáme rozpustenú želatínu. Dobre premiešame.





Černice obalíme v cukre.




2 komentáre: