piatok 6. septembra 2013

ORECHOVÁ BÁBOVKA







Orechová bábovka.

Suroviny: 1 hrnček – 250 ml.
2 hrnčeky polohrubej múky, ½ hrnčeka krupicový cukor, 1 smotana na šľahanie 250 ml, 3 vajcia, 4 hrste pomletých orechov vlašských, hrozienka, rum, 1 bal. kypriaceho prášku (12 g), 1 balenie vanilkového cukru, štipka soli, tuk na vymazanie formy a strúhanka na vysypanie, práškový cukor na posypanie bábovky.



Postup: Hrozienka namočíme do rumu. Z osolenej múky, žĺtkov, smotany, prášku do pečiva, vanilkového cukru vymiešame hladké cesto. Bielka vyšľaháme do tuha. A jemne vareškou vmiešame do cesta. Pridáme pomleté orechy.




Do pripravenej formy vlejeme tretinu cesta. Na to dáme hrozienka. Znovu nalejeme cesto a dáme zvyšok hrozienok. Polejeme zvyškom cesta . Dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 170 C asi tak 35 - 45 min.  Špáradlom zistíme či je už cesto upečené....ak sa nelepí na špáradlo je upečené.







7 komentárov:

  1. Jů, vlašské ořechy můžu, a rozinky taky, tu si určitě musím upéct:-))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám slabost na bábovky a tato se mi též velmi zamlouvá, určitě moc dobrá :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Soni je naozaj veľmi chutná, treba vyskúšať. ĎAKUJEM :-)

      Odstrániť
  3. Noci e uvetta, buonissima :)
    Un bacio

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ořechové a jablíčkové, klasika, jsou nejlepší! :) krásné recepty

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť