utorok 15. októbra 2013

PARADAJKOVÁ KAPUSTNICA




Suroviny:
1 menšia hlávková kapusta,1 väčšia cibuľa, masť, paradajková šťava, soľ, čierne korenie celé, nové korenie celé, rasca drvená, bobkový list, cukor kryštálový na dochutenie, voda. Hladká múka a masť na zápražku.


Postup:
Cibuľu nakrájame a popražíme na masti iba chvíľku. Pridáme nakrájanú kapustu, osolíme a popražíme. Podlejeme vodou pridáme všetky koreniny, bobkový list a varíme.



Na masti popražíme múku necháme vychladnúť. Keď je už kapusta mäkká zápražku pridáme do polievky aby sa nám zahustila. Za stáleho miešania povaríme. 



Na koniec vlejeme paradajkovú šťavu a ešte chvíľu varíme. Dochutíme cukrom a soľou, každému podľa jeho chuti.




2 komentáre: