sobota 21. decembra 2013

BURIZONOVO-KARAMELOVÉ PLÁTKY A GUĽKY






Suroviny:

Kryštálový cukor 300 g, 1 konzerva Salka


 (zahustené, sladené plnotučné mlieko   ), 125 g masla, 2 sáčky burizonov & pufurovaná ryža.







Postup:

Cukor skaramelizujeme (rozpustíme na miernom ohni).





Pridáme maslo, Salko a stále miešame.




Až sa nám maslo rozpustí a vznikne nám hladká hmota vsypeme burizony a dobre premiešame.











Necháme trošku vychladnúť. Formu vystlieme potravinárskou fóliou a naplníme zmesou. Dobre popritláčame a dáme do chladu stuhnúť.




Z burizónovej zmesi môžeme robiť aj guličky. Ja som ich robila z zostatku. Najlepšie si ruky namáčať do vody a tak vytvarovať guľky. Poukladáme do papierových košíčkov.






2 komentáre:

  1. Strašne mám rada tieto burizonové maškrty, no musím sa im vyhýbať :-D Tie guľky vyzerajú super!

    Prajem Ti krásne pohodové vianočné sviatky. Vychutnaj si oddych a pekné chvíle prežité s rodinou.
    nigi

    OdpovedaťOdstrániť