sobota, 1. marca 2014

BÁBOVKA CITRÓNOVÁ






Hrnček- 2,5 dl
Potrebujeme  jeden a pol hrnčeka polohrubej múky, polovicu hrnčeka kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 6 vajec, 125 g masla, 1 bal. pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, ½ balenie prášku na pečenie, štipka soli, šťava s jedného citróna, nastrúhaná kôra s 1 citróna. Ak nemáme silikonovú formu, tak ešte tuk a múku na vymastenie a vysypanie formy.







Postup: Zmäknuté maslo vyšľaháme so žĺtkami, pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru a štipku soli. Prisypeme múkou s miešanou s práškom na pečenie a pudingovým práškom. Vlejeme mlieko vlažné a dobre premiešame.







Bielka vyšľaháme do tuha.
Jemne vareškou ich vmiesime do cesta. Dobre premiešame a vlejeme do formy. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C asi tak na 50 min.







2 komentáre:

  1. Che torta profumata ed anche molto bella :)
    Sembra una corona, hai un bellissimo stampo.
    Un bacio e buon inizio di settimana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede

    1. Grazie mille Daniel, vi saluto e vi auguro una splendida giornata.

      Odstrániť