utorok, 20. mája 2014

PUDINGÁČE








Budeme potrebovať 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 lyžička hladkej múky, ¾ hrnčeka mlieka, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL masla, ½ kocky droždia, 2 žĺtky, kôra s citróna, 1 balenie vanilkového cukru, štipka soli a na plnku 1 balenie Zlatý klas, cukor. Maslo na potretie cesta, ovocie na povrch.






Postup: Mlieko vlažné, droždie a 1 lyžička cukru zamiešame a ponecháme vykysnúť....kvások. Múku osolíme a zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Vlejeme žĺtky, zmäknuté maslo a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto ktoré sa nám nelepí na okraj misky. Podľa potreby ak je cesto veľmi tuhé prilejeme mlieko. Dáme cesto kysnúť na teplé miesto. Pokiaľ cesto vykysne uvaríme si hustý puding zo Zlatého klasu. Necháme ho vychladnúť.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme maslom a zavinieme. Krájame asi tak na šírku 3 až 4 cm.
Poukladáme na plech na ktorom je už papier na pečenie. Pomocou lyžice vydlabeme v strede jamku a dáme do nej puding. Na vrch môžeme dať ovocie. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Necháme ešte kysnúť asi tak 10-15 min na plechu. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 170C.






                             Dobrú chuť!



8 komentárov:

  1. wowwwwwwww......una visione :)
    Belli e buonissimi.
    Un bacio

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrota.... musim vyzkoušet:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzeraju velmi, velmi chutne. Zaslintany cely monitor ;-). Diki za skvely receptik.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Té poslední fotografii se nedá odolat, jen se zakousnout mňam mňam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jej to je krásná dobrota a určitě i moc dobrá :o) Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Čo iné môžem napísať....mňááááááááááám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dievčatá ďakujem za kompliment aj za návštevu, potešila ♥

    OdpovedaťOdstrániť