piatok 30. mája 2014

ŠOŠOVICOVÁ POLIEVKA S KLOBÁSOU










V našej kuchyni je táto polievka veľmi obľúbená. Preto ju sem pridávam možno osloví, zachutí a zakotví aj v inej kuchyni.


Budeme potrebovať 200 g šošovice,1 veľkú cibuľu, 2-3 mrkvy očistené a nakrájané na kocky, 4 ks zemiaky očistené a nakrájané na menšie kocky, surovú klobásu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, vegetu, bobkový list 2-3 ks, vodu,  bravčovú masť a hladkú múku na zápražku.

Šošovicu si zalejeme studenou vodou na jednu hodinu, cibuľku nakrájame na drobno popražíme na masti do zlatista. Pridáme hladkú múku a upražíme zápražku. Mrkvu, zemiaky, zalejeme vodou, pridáme šošovicu, bobkový list a všetky koreniny, vegetu a nakrájaný cesnak a varíme až sú mrkva a zemiaky mäkké. Nakoniec zahustíme vychladnutou zápražkou. Pridáme nakrájanú klobásku, za stáleho miešania chvíľku ešte povaríme. Polievku uvarenú odstavíme a ešte dochutíme.
 

2 komentáre:

  1. Buone le lenticchie, mi piace questa zuppa.
    Buon week end :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jarka robíš mi chute...takúto polievočku robievam aj ja...mňamková je...ja klobásku opečiem na panvici a potom pridám do polievky ale ináč ju varím tak ako ty :)

    OdpovedaťOdstrániť