nedeľa 4. mája 2014

TVAROHOVÉ REZY S MALINAMI


Likvidácia z mrazničky. Maliny, slivky, ríbezle. Ja som s malín urobila koláč. Tak trochu vymyslený :-)


Budeme potrebovať:
Cesto: 4 vajcia, 4 PL kryštál. cukru, 4 PL hladká múka, 4 PL teplej vody, 2 PL kakao, pol balenia kypriaceho prášku.

Tvarohová plnka: 250 g mäkkého tvarohu, vanilkový cukor 1 bal. kryštálový cukor podľa chuti a jedno balenie plátkovej želatíny 10g.

Malinová: 300 ml zmixovaných malín, cukor kryštálový podľa chuti a jedno balenie tortovej želatíny 10g.
Rum a malinová marmeláda.




Ako na to. Bielka vyšľaháme do tuha. Žĺtka vyšľaháme s cukrom pridáme vodu a postupne múku s kypriacim práškom a kakao. Premiešame. Nakoniec vareškou vmiešame  sneh z bielkov.







Cesto vlejeme do tortovej formy na dno formy sme dali papier na pečenie. Ja som použila formu s priemerom 23 cm. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C tak na 30 až 40 min. Po upečení ponecháme vychladnúť. Cesto polejeme rumom a natrieme malinovou marmeládou.





Tvaroh zmiešame s cukrom kryštál aj s vanilkovým obr. č.1. Želatínu namočíme do vody (5PL)na 10 min obr. č. 2. Potom ju mierne nahrejeme, nevaríme! aby sa rozpustila obr. č.3. Do rozpustenej želatíny pridáme 3 lyžice tvarohu a dobre zamiešame obr. č. 4. Želatínu vlejeme do tvarohu , premiešame obr. č. 5. Tvaroh dáme na cesto , rovnomerne rozotrieme a šup do chladničky stuhnúť na 1 hod.






Maliny zmixujeme aj s cukrom. Pridáme želatínu. Podľa návodu na obale povaríme 1 min a rýchlo natrieme na tvarohovú časť ktorá medzitým už stuhla. Môžeme posypať ozdobnou ryžou.






                                      Dobrú chuť!




2 komentáre: