streda, 2. júla 2014

TVAROHOVÝ SO ŠKORICOU




Budeme potrebovať hladkú múku 600 g, 100 g masla, 250 ml mlieka, 1 bal. sušeného droždia, 130 g kryštálového cukru, štipka soli, 1 vajce. Plnka: 500 g jemného tvarohu, cukor kryštálový podľa chuti, 1 bal. škoricovo-vanilkového cukru, 2 PL. Solamyl, mletá škorica 1 PL. A 1 šľahané vajíčko na potretie závinu.




Z uvedených surovín si pripravíme cesto a dáme ho kysnúť na teplé miesto. Tvaroh, Solamyl, cukor a vanilkový cukor, škoricu zamiešam. Z kysnutého cesta urobím dva bochníčky, každý rozvaľkám a natriem tvarohovou plnkou. Nezabudni si ju rozdeliť robíme dva záviny. Zvinieme do závinu, preložíme na plech na ktorom je papier na pečenie a natrieme vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 C asi tak 30 min samozrejme rúra musí  byť vopred pred hriata. Necháme dobre vychladnúť až potom krájame.




                                  Dobrú chuť!


6 komentárov:

  1. Deve essere delizioso e tanto profumato con la cannella :)
    Un bacio

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Saluto e ringrazio Daniela bella Italia cmuk :-)

      Odstrániť
  2. Jó, tak s tímhle si u rodiny šplhnu .... zvlášť když každému jednu nohavici upeču .... no vždyť to říkám, jsou rozmlsaní:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) Ajka aj si ma rozosmiala ♥ vďaka za návštevu.

      Odstrániť
  3. tvarohový kysnutý koláčik je najlepší na svete ... veru som už dávno nerobila ... nechám sa inšpirovať ... :)
    máš ho veľmi pekne zvinutý ...

    OdpovedaťOdstrániť