sobota, 25. apríla 2015

KÁVOVÉ ESÍČKA





Snehové esíčka.
5 bielkov, 350 g kryštálového cukru.

Vyšľaháme bielka až nám vznikne pevný sneh. Do toho po lyžiciach vmiešavame cukor mixérom. Dať nad paru a ešte šľahať aspoň 15 minúť. Sneh musí byť pevný. Na papier vytáčame pomocou cukrárenského vrecúška esíčka. Dáme sušiť do rúry na 120 C. 






Kávový krém.
3 dl silnej kávy, 80 g kryštálového cukru, 2 dl mlieka, 1 žĺtok, 30 g maizeny,  20 g práškového cukru, 125 g masla.

Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme horúcou kávou a necháme povrieť až sa karamel poriadne rozpustí. Miešame by neprihorel. V mlieku rozmiešame maizenu a žĺtok, za stáleho miešania prilejeme k vriacej káve a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a po lyžiciach pridávame kávový krém. Dobre vyšľaháme aby bol hladký.  Pomocou vrecúška vytláčame na esíčka.







Čokoládová poleva:
100 g horkej čokolády a 2 polievkové lyžice stuženého tuku (Cera).
Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu aj stužený tuk. Esíčka namáčame v čokoláde. Necháme stuhnúť v chlade.





                                   Sladké mlsanie J


6 komentárov:

  1. Brava! Queste meringhe sono molto golose :)
    Un bacio

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jáááj či by som aj do jedného zahryzla...Jarka tie sú krásne. Určite si ma inšpirovala hlavne tou plnkou...vyskúšam určite. Pekný deň.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evička vyskúšaj, určite bude chutiť je to jemný krém a chutný, aj pre teba krásny dník.

      Odstrániť
  3. Tak jsem polkla naprázdno, jsou neodolatelné , krásné dny Sonia :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Sonička aj pre teba krásnu, slnečnú a pokojnú jar.

      Odstrániť